The Sydney Morning Herald schrijft dat Les Murray is overleden.

De Australische dichter Murray groeide op in Bunyah, New South Wales en debuteerde in 1965 met de Ilex tree. Zijn werk werd vaak vertaald en bekroond. Murray werd vaak getipt als kandidaat voor de Nobelprijs. In een stuk op Poetry International web waarin Michael Brennan Murray in het rijtje Brodsky en Walcott zet, wordt zijn werk als volgt gekarakteriseerd:’Zijn meesterschap over vorm en taal is wel vergeleken met dat van Auden, en Peter Porter heeft hem eens gekwalificeerd als niets minder dan “de hoeder van de Australische ziel.” Hij voelt zich innig verbonden met het Australisch dialect en met het levensbloed en het ritme van de landelijke wereld die hij oproept.’

Murray was al geruime tijd ziek.

Zie hier

Foto: screenshot Youtube