Hij was al boekenredacteur bij De Groene Amsterdammer (en blijft dat doen), maar vanaf nu wordt Joost de Vries ook adjunct-hoofdredacteur. Daarmee wordt hij de rechterhand van Xandra Schutte die al meer dan tien jaar de hoofdredactie vormt van het tijdschrift.

Schutte heeft onderstaande mail naar de redactie gestuurd:

We zijn zo veel meer gaan maken en doen in die jaren – meer pagina’s, meer specials, meer bijlagen, meer samenwerkingen met culturele partners, meer debatten, een steeds veeleisender digitale strategie – dat extra denk- en daadkracht in de hoofdredactie heel welkom is.

Bovendien is het ook zoals Ajax-coach Erik ten Hag dezer dagen zegt: ‘Tevredenheid leidt tot luiheid’, je moet altijd ‘meer en beter’ willen, kritisch blijven. Het gaat al jaren goed met De Groene, maar de kritische en breed-intellectuele blik van Joost op het blad als geheel kunnen we goed gebruiken.