Daniël van der Meer en Toine Donk hebben het weer gelapt. Eerder richtten ze al uitgeverij Das Mag op na een geslaagde crowdfundingsactie en vandaag halen ze met Bookaroo meer dan 10.000 bestellingen. Dat doel moest binnen 15 dagen bereikt worden om te zien of het initiatief succesvol was of niet. Bookaroo wil online een concurrent van Bol.com worden waarbij de lokale boekhandels toeleveranciers zijn.

Intussen zijn er boekhandels afgehaakt zoals Joost Baars, verkoper bij boekhandel Van Rossum, gisteren in NRC Handelsblad toelichtte, maar er zijn ook boekhandels bijgekomen die meedoen met de claimcultuur binnen Bookaroo.

Eerder gaf Toine Donk al aan dat de site wordt uitgebreid met enkele mogelijkheden. Klanten willen graag de boekhandel van hun keuze de bestelling laten uitvoeren en ze willen er ook voor kiezen om het boek bij de boekhandel op te halen. Dat voorkomt narrige klanten.

Na het behalen van de 10.000 schrijft Donk (‘Whoop whoop!’) op de site:

De komende maanden gaan we het volgende doen:
We maken van jullie feedback een overzicht van aanpassingen waar jullie het meest naar uitkijken en die technisch goed uitvoerbaar zijn
We willen de aangesloten boekhandels heel graag ontmoeten. Dat zijn er bijna 350, dus een-op-een wordt lastig. Heb jij de gouden tip voor een goede plek hiervoor?
De eerste structurele aanpassingen willen we na de zomer gaan uitrollen. Zo zou het mooi zijn als we ebooks konden aanbieden, zodat boekhandels ook hieraan kunnen verdienen. Of een feature voor de achterkant: dat de boekhandel ook kan aangeven dat ze een boek niet hebben, zodat wij sneller de order bij de volgende boekhandel kunnen aanbieden.