Toen we in augustus op Tzum.info berichtten over de oorverdovende stilte rondom Bookaroo, kwam initiatiefnemer Toine Donk binnen een paar dagen met een reactie:

Het team achter Bookaroo is klein. De focus lag de laatste weken op het afhandelen van issues rond orders (…), maar ja de sociale media mag niet blijven liggen natuurlijk (…). Maar om een serieus alternatief voor de webreuzen te zijn, is er meer nodig dan een helpdesk en verbeteringen aan de website. Daarom gaan we de komende tijd aanschuiven bij partijen die Bookaroo een warm hart toedragen en mogelijk kunnen instappen. Dat zou zelfs tot grote verbeteringen kunnen leiden.

Op de sociale media kwam Bookaroo weer te leven; er worden berichten geplaatst (zelfs een prijsvraag!) en de website plaatst actuele boeken in de etalage op de site. Maar hoe blij zijn boekhandelaren met de ontwikkelingen rondom de boekensite die de concurrentie met Bol.com wil aangaan?

Retailtrends vroeg enkele boekhandelaren in het land naar hun ervaringen met Bookaroo op dit moment. Ze zijn zeer kritisch. Fabian Paagman (Den Haag) zegt:

De eerste twee weken was het een waanzinnig succes. Maar volgens mij gebeurt er nu helemaal niets meer. We horen of zien ze niet meer en er komen geen bestellingen meer binnen via Bookaroo. Een mooie start, maar het lijkt nu bijna een stille dood gestorven.

Walter Jansen (Velp):

In het begin kregen we heel veel bestellingen, maar het lijkt of de stroom is opgedroogd. Dat is heel verdrietig; het was een leuk alternatief voor klanten en het gaf ons de mogelijkheid bestellingen persoonlijker te maken. Maar dan moeten er wel orders binnenkomen.

Volgens Retailtrends wilde Bookaroo geen reactie geven op de kritiek van de boekhandelaren vanwege wijzigingen die worden doorgevoerd.

0

Reacties