Vorige week begon Bookaroo met de online verkoop van boeken en de eerste dagen ging de verkoop voortvarend van start. Veel enthousiaste boekhandelaren gingen aan de slag met dit initiatief om Bol.com concurrentie aan te doen. Maar er waren ook kinderziektes: zo was de site de eerste dag een paar keer uit de lucht. Op Facebook en Twitter kwamen naast positieve verhalen ook negatieve verhalen van klanten die hun boek dagen later toegestuurd kregen of lichtelijk beschadigd omdat niet elke boekhandelaar weet hoe je een boek goed inpakt. Bovendien waren er heel veel boekhandelaren die alleen de eigen webshop gingen promoten of de klanten alleen maar naar de winkel willen lokken en de online boekverkoop alleen maar als een soort prettige bijvangst zien.

Bookaroo zit nu op de helft van het beoogde aantal bestellingen, maar als het in dit tempo doorgaat (terwijl de helft van Nederland komende vrijdag op vakantie gaat) dan is het nog maar de vraag of dit initiatief langer dan twee weken zal bestaan. En als ze het niet halen dan kunnen de boekhandelaren over een paar weken weer gewoon verder klagen over Bol.com en zich afvragen waarom mensen in hemelsnaam daar kopen terwijl zij zo’n mooie webwinkel hebben.

Er zijn nog 8 dagen te gaan.