De Gysbert Japicxpriis is dit jaar toegekend aan Aggie van der Meer. Van der Meer ontvangt de prijs voor haar gehele oeuvre. De adviescommissie (Grytsje Schaaf, Houkje Rijpstra en Atte Jongstra) over de keuze voor Aggie van der Meer:

Aggie van der Meer is geen auteur van dikke boeken. Het wonderbaarlijke zit hem in wat zij in al haar romans en verhalen, maar ook in haar gedichten, aan rijkdom weet te ontvouwen. We zien er alleen maar echte mensen in. Van Friezen, Tsjechen tot Chinezen. Van der Meer kruipt in het hoofd van Roomsen, Calvinisten, Joden, en we voelen met hen allen mee. Hoe dat kan? Het is dankzij Aggie’s sociale, algemeen menselijke pen. Haar werk is caleidoscopisch, alle kleuren komen voorbij, en dankzij haar onnadrukkelijk, natuurlijk-psychologisch schrijverschap begrijpen we veel meer van onszelf, en alle anderen om ons heen

De andere genomineerden waren Hein Jaap Hilarides met De trekker fan Troje, Elske Schotanus met Wurk, Nyk de Vries met Renger en Ale S. van Zandbergen met Famke famke. De Gysbert Japicxpriis, de belangrijkste literaire prijs van Fryslân, is een tweejaarlijkse prijs afwisselend voor proza en poëzie. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10000 en een oorkonde.

Afbeelding: screenshot twitter Omrop Fryslân