In het Torpedotheater in Amsterdam is gisteren in aanwezigheid van toet literair Berg en Dal, Colmschate en Lochem het eerste exemplaar van Niemand vertelt je hier ooit watuitgereikt van Tzum-medewerker Erik Nieuwenhuis. Niemand vertelt je hier ooit wat is de vierde roman van Nieuwenhuis.

Nieuwenhuis zoons speelden het dak eraf met hun eigentijdse versie van ‘The carny’ van Nick Cave, dat een rol speelt in een van de kernpassages van het boek.

Schrijver A.L. Snijders, ooit Nieuwenhuis leraar Nederlands, nam het eerste exemplaar in ontvangst. Er was bier en chips.

De vierde roman van Nieuwenhuis wordt door Bert Wagendorp aangeprezen als: ‘Een meesterlijk verhaal dat je koude rillingen bezorgt.’ Niemand vertelt je hier ooit wat is de eerste roman van Nieuwenhuis die bij uitgeverij Brooklyn verschijnt. Uitgever Aart Hoekman hield een korte toespraak waarin hij Nieuwenhuis voorliefde voor gebakken eieren memoreerde.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Niemand vertelt je hier ooit wat is voor de sympathieke meeneemprijs van € 17,50 via een digitale winkel naar keuze of in de betere boekhandel te koop.

(Foto’s: Mathijs Deen, Kees Winkelman, Inge Pieters en Aart Hoekman)

4