Een beetje schokkend was het wel. Nadat Chateau Meiland de Televizierring 2019 won kwam er stroom modder op Martien Meiland, de onbetwiste ster van de serie, af. Opmerkelijk waren de vele negatieve reacties uit de gay-hoek. Meiland zou zich te nichterig gedragen en daardoor geen voorbeeldfunctie vervullen voor jonge homo’s. Ted van Lieshout gaat op zijn weblog in tegen deze intolerantie uit eigen kring en neemt het op voor Meiland:

En een van hen is ook Martien Meiland, een man die decennialang zijn homoseksualiteit verborg en opviel toen hij meedeed aan het programma Ik vertrek. Toen en ook daarvoor al was hij een flamboyante nicht, maar pas nu, nu een tv-programma rond hem een succes is geworden, roept men dat hij fake is en vre-se-lijk overdreven. En ja, ik geloof best dat hij, beïnvloed door het succes, er nog een tandje bijgzet heeft, maar dat maakt hem niet onechter dan heteroseksuele mannen die zich in de media profileren als personage.

Lees het hele stuk hier.

59