Zo’n 127.000 kijkers wisten gisteren het kunstprogramma Mondo te vinden. Ter vergelijking: de herhaling van Het gesprek met de minister-president met gebarentolk op NPO1 haalde 97.000 kijkers. Vorige week haalde Mondo in totaal 207.000 kijkers (maar dat is inclusief de ‘uitgestelde’ kijkers). Nog niet echt een kijkcijferkanon. Gelukkig hoeft dat ook niet, maar waarom nu twee programma’s op de zondagochtend de nek omgedraaid werden voor dit programma op de zaterdagavond blijft vooralsnog onduidelijk. Mondo wordt opgenomen met publiek dat op ongeveer een halve kilometer van de gesprekstafel is gezet.

Presentatrice Nadia Moussaid ontving gisteren rappers die kwetsbare teksten schreven. Daarna mocht S10 (‘Ik mag Stien zeggen’) een nummer ten gehore brengen dat zo allejezus vals gezongen was dat zelfs de hond in huize Peppelenbos spontaan suïcidaal werd. Tekstueel was er ook niet heel veel te beleven:

Ik kan van je houden, ik kan je vertrouwen
Maar alleen als ik seker, seker weet
Ik kan voor je sorgen, ik kan voor je sorgen
Maar alleen als ik echt dat heel graag wil
Ik kan van je houden, ik kan je vertrouwen
Maar alleen als ik seker, seker weet
Ik kan voor je sorgen, ik kan voor je sorgen
Maar alleen als ik echt dat heel graag wil

Moussaid: ‘Ja, ik kreeg hier wel even kippenvel van.’

Daarna deed actrice Monic Hendrickx het rubriekje ‘de blik van’ waarin ze in een paar minuten van alles aan elkaar plakte. Het beste wat je ervan kon zeggen is: onnavolgbaar. En toen was het alweer tijd voor het laatste item: een gesprek met Venezolaanse schrijver Karina Sainz Borgo. Moussaid: ‘Ik ben ook journalist. Ik weet veel over Venezuela. Ik heb er verslag van gedaan op de radio.’ Eindelijk dus een echte schrijver, maar het 14 minuten durende gesprek verliep niet nog heel erg soepel.

Zie hier de hele uitzending terug.