De column van Peter Middendorp is voortaan op de Dag in dag uit-pagina te vinden in de zaterdagkrant en Sylvia Witteman staat nu in het boekengedeelte waar de column van Middendorp eerst stond. Witteman schrijft al jarenlang over boeken op de zaterdag, maar haar column stond nooit in het boekenkatern. Vanaf vandaag wel. Haar column gaat over John Irvings The World According to Garp. Toch gooit Witteman er nog één alinea tegenaan waarin ze terugkomt op een eerder artikel in de boekenbijlage over schrijvers die schrijven over schrijven en dat schrijver Lucas Zandberg tot een reactie uitlokte. Ook Witteman heeft haar eigen idee schrijvers die over schrijven schrijven:

Boeken over schrijvers zijn meestal ontzettend vervelend, vooral als de schrijver maar blijft meta-zeuren over het proces van schrijven. Er is een groepje Nederlandse jongelui die ik ervan verdenk hun boeken uitsluitend voor elkáár te schrijven, met het doel tegen elkaar op te bieden over hun belevenissen in literaire kringen en de moeizaamheden van hun métier.

Schrijver Peter Middendorp schrijft in zijn eerste column op zijn nieuwe plek over schrijven. Of over het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om te kunnen schrijven.