Een uitreiking via YouTube, dat is weer eens iets anders. Gisteren kreeg Henny Corver te horen dat haar vertaling van Pelgrim langs Tinker Creek van Annie Dillard de Filter Vertaalprijs 2020 heeft gewonnen.

Het is in de eerste plaats een talige ervaring die vertaler Henny Corver ons biedt. Zij slaagt erin om al die ‘nietige details’ die de jonge Dillard opmerkt, ziet of zich herinnert, in sprankelend, rank Nederlands voor ogen te toveren.

De vertaalster ontvangt 6.000 euro.

De jury van de Filter Vertaalprijs 2020 bestaat uit Petra Broomans, Heleen Oomen (namens de redactie), Daniël Rovers, Jos Vos als winnaar van de prijs in 2019 en Ton Naaijkens (namens de stichting).

De Filter Vertaalprijs 2020 wordt mogelijk gemaakt door de uitgeverijen Atlas Contact, Lebowski, Singel Uitgeverijen, Van Oorschot, Vantilt en Wereldbibliotheek, anonieme begunstigers en Stichting Filter.