Tien boeken zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs 2020, de prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar. De winnaar krijgt een oorkonde en 2.500 euro. Eind augustus komt de shortlist en op 11 september wordt de prijs uitgereikt. Dit zijn de genomineerden:

Henk Blanken – Beginnen over het einde (De Correspondent)
Rutger Bregman – De meeste mensen deugen (De Correspondent)
Ivo Bökkerink – De staatsbank (Prometheus)
Sander Heijnde – Fantoomgroei (Atlas Contact)
Huib Modderkolk – Het is oorlog maar niemand die het ziet (Podium)
Dik van der Meulen – Is natuur links? (Querido)
Sinan Çankaya – Mijn ontelbare identiteiten (De Bezige Bij)
Coos Huijsen – Ode aan het klootjesvolk (Prometheus)
Marnix Krop – Wim Kok: Voor zijn mensen 1938-1994 (Prometheus)
Elma Drayer – Witte schuld (Atlas Contact)

De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Mark Verheijen (juryvoorzitter, voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD, biograaf van politicus Harm van Riel), Monique Leyenaar (hoogleraar vergelijkende politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).