Sinds Tommy Wieringa in 2018 een harde grap maakte over een aanslag op het gebouw van De Telegraaf wordt hij uit de kolommen gehouden van de krant van wakker Nederland. Dat gebeurt vrij letterlijk blijkt uit de column van Wieringa vandaag in NRC Handelsblad. De boeklancering van Suikerbastaard van Jaap Scholten zou volgens Wieringa gecoverd worden in het Stan Huygens Journaal. De fotograaf van dienst had echter instructies meegekregen:

De mannen met wie ik een vriendengroepje vorm werden ook voor de lens gehaald. „Tommy moet er nog bij”, zei een van hen, maar dat was niet de bedoeling. „Nee, dat gaat niet”, zei de verslaggever, ik mocht er niet op, zodat ik aan de foto van de redevoerende Lenin voor het Bolsjoj-theater moest denken, waarop Trotski en Kamenev werden weggeretoucheerd toen ze in ongenade vielen. Werd je in de Sovjet-Unie nog van de foto verwijderd, bij De Telegraaf kom je er niet eens meer op.

Wij konden overigens de hele reportage over de presentatie niet terugvinden in de online krant. De zoekterm “Tommy Wieringa” levert de afgelopen twee jaar inderdaad weinig hits op bij De Telegraaf. Lees de column van Wieringa hier.