De discussie over de hoofdstedelijke technotempel De School die volgens de achterban te wit zou zijn levert dit weekend veel stof op voor columnisten. Ook onze man uit Deventer, Özcan Akyol, kijkt er met lichte verbijstering naar in zijn column voor het AD.

Het zou me normaal gesproken allemaal koud laten, ware het niet dat deze geradicaliseerde stem de overhand begint te krijgen in het racismedebat. En dat straalt af op andere migrantenkinderen die veel genuanceerder tegen de problemen aankijken, of in elk geval constructief een dialoog willen aangaan.

Akyol hoort niet tot de geradicaliseerde progressieve beweging en is bezorgd over de fanatieke manier waarop daar het debat gevoerd wordt.

Maar de antiracisten beginnen zo langzamerhand met hun dictaten en bespiegelingen steeds meer trekjes te vertonen van de tirannen die ze willen bevechten.

Lees de hele column hier (€).

Column: 'De antiracisten krijgen steeds meer trekjes van de tirannen die ze zeggen te bevechten'.

Geplaatst door Özcan Akyol op Vrijdag 24 juli 2020

7