De Arriva-treinen hebben namen. Zo rijdt er een Belcampo-trein en een Vasalis-trein in het noorden. Niet alleen grootheden uit de literatuur krijgen een treinnaam, ook andere grootheden worden vereerd met een treinvernoeming. Zo kun je tot je schrik opeens in de Jannestrein zitten of in de Jan Pelleboer. De enige Dichter des Vaderlands uit het noorden, Driek van Wissen, moet het nog steeds zonder trein stellen. In 2011 werd er al actie gevoerd, onder meer door dit weblog, om de trein in het noorden te krijgen. In zijn column in het Dagblad van het Noorden probeert Jean Pierre Rawie het vandaag opnieuw.

Dat brengt me in herinnering dat ik me op deze plaats eens heb beijverd een Arriva-trein naar Driek te laten vernoemen. Het lijkt me nog steeds minder erg naar Oost-Groningen te moeten reizen als dat met de ‘Driek van Wissen’ kan.

Dit dunkt me hét tijdstip deze petitie nieuw leven in te blazen. Ik hoop op u aller steun en bijval.

De literatuurliefhebbers verheugen zich al op de dag dat de eerste Driek-trein tegen een Rawie-stootblok komt.