Er zijn nog 5 boeken in de race voor het beste historische boek. Vandaag werd de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekendgemaakt in het VPRO-radioprogramma OVT.

Enny de Bruijn – De hoeve en het hart. Een boerenfamilie in de Gouden Eeuw (Prometheus)
Mar Oomen – Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars (Atlas Contact)
Pieter van Os – Liever dier dan mens. Een overlevingsverhaal (Prometheus)
Angelie Sens – De Kolonieman. Johannes van den Bosch (1789-1844), volksverheffer in naam van de koning van Angelie Sens (Balans)
Eva Vriend – Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners (Atlas Contact)

Op 25 oktober 2020 wordt de winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekend gemaakt tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. De winnaar krijgt 20.000 euro.

De jury bestaat uit: Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Annelien de Dijn, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Piet Emmer, emeritus-hoogleraar in de geschiedenis van de Europese expansie; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Inge Schriemer, Conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openlucht Museum.