Op donderdag 1 oktober zal Margaret Atwood via een livestream de twaalfde Belle van Zuylenlezing uitspreken. Atwood blijft in Canada vanwege alle covid-19-dreigingen. Ze krijgt ook de Belle van Zuylenring die sinds vorig jaar wordt uitgereikt (toen aan Chimamanda Ngozi Adichie). Ze krijgt de ring omdat zij in haar werk ‘op indrukwekkende wijze en op talloze verschillende manieren de spanning tussen kunst en werkelijkheid, natuur en cultuur, mannen en vrouwen en binnenwereld en buitenwereld heeft onderzocht,’ aldus de juryleden Ilja Klink (bestuurslid Stichting Het Literatuurhuis), Michaël Stoker (festivaldirecteur ILFU) en Tessa Hagen (programmeur Kennis & Debat TivoliVredenburg). Een tekst die je volgend jaar zo kunt recyclen.

Wie in TivoliVredenburg live naar de lezing wil kijken kan hier een kaartje kopen.

0