In haar column in het AD vraagt schrijfster Saskia Noort af waaron Nederland niet of nauwelijks in actie komt na de beelden uit het vluchtelingenkamp Moria.

Wat is er over van onze zogenaamde beschaving, wat betekenen christelijke waarden nog, nu we het niet eens op kunnen brengen om vijfhonderd kinderen in acute nood een warm, veilig bed te geven? Wat stelt de Europese Unie nog voor, dat er niet snel en eenduidig besloten kan worden deze mensen met elkaar op te vangen, zonder ge ja-maar? Ja maar, dan blijven ze komen. Ja, dat klopt. En daar zal inderdaad een oplossing voor bedacht moeten worden. Met zijn allen onze ruggen tegen de poorten van Europa duwen is dat niet, blijkt maar weer.

De column verscheen in de krant onder de introspectieve kop ‘Waarom zijn wij zo geworden?’ en online onder de uitdagende kop ‘Een lelijk, laf land, dat feitelijk al geregeerd wordt door Wilders en Baudet’. Daarmee werd Saskia Noort binnen de kortste keer trending topic waarbij de anonieme twitterhorden weer in de meest vreselijke bewoordingen hun mening gaven over vluchtelingen en Saskia Noort.

Stella Bergsma en Manon Uphoff schrokken van de reacties:

Las de column van Saskia Noort, klikte op het hartje, en scrolde op reacties. Nu durf ik Twitter bijna niet meer op. Wat…

Geplaatst door Manon Uphoff op Zaterdag 12 september 2020