Vijf boeken zijn nog in de race voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. De shortlist werd vanochtend bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1. Op 18 oktober weten wie de winnaar is.

Op de lijst ook Caspar Janssen, collega van jurylid Jean-Pierre Geelen bij de Volkskrant (de Volkskrant is een van de sponsoren van de prijs), die zijn stukken uit de Volkskrant verzamelde. Geelen interviewde Janssen ook bij de presentatie van zijn boek (zie hieronder).

Dit zijn de genomineerden:
Stefan Brijs – Berichten uit de vallei (Atlas Contact)
Ton Denters – Stadsflora van de lage landen (Fontaine Uitgevers)
Caspar Janssen – Caspar loopt (Atlas Contact)
Valerie Trouet – Wat bomen ons vertellen (Lannoo)
Dick de Vos – Wat zingt daar? (KNNV)

De jury van de Jan Wolkersprijs bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).