Gisteren werd bekend dat Alfred Schaffer dit jaar de P.C. Hooft-prijs 2021 ontvangt voor zijn poëzie. Opvallend is dat voormalig Volkskrant-recensent Arjan Peters ineens niet meer zitting nam in de jury.

In mei dit jaar kondigde het Literatuurmuseum (organisator van deze oeuvreprijs) nog aan dat naast Janita Monna, Ester Naomi Perquin, Carl De Strycker en Michael Tedja dus ook Arjan Peters in de jury zou zitten. Uit het persbericht van gisteren blijkt dat Peters stilzwijgend is vervangen door Jeroen Dera.

In september werd duidelijk dat de Volkskrant Peters mocht ontslaan na een arbeidsconflict. Er was geen sprake van #MeToo, maar de relatie tussen werkgever en werknemer was verstoord doordat Peters meerdere malen heeft ontkend contact te hebben gezocht met schrijfsters, terwijl onderzoek anders uitwees volgens de rechter.