Voor Kluun moet het plotselinge vertrek van uitgever Oscar van Gelderen en redacteur Jasper Henderson bij Lebowski zuur zijn. Voor zijn nieuwe roman Familieopstelling maakte hij speciaal een overstap van Podium naar Lebowski. Of, zoals hij dit zelf verwoordde in een interview met de Volkskrant:

Ik ben niet gaan shoppen en het ging me niet om geld. Ik heb Oscar gebeld en gezegd dat ik overwoog bij Podium te vertrekken. Ik had goede verhalen gehoord over een redacteur, Jasper Henderson. Het klikte meteen. Ik heb een mailtje gestuurd met de financiële regeling die ik bij Joost kreeg. Daar ging Oscar mee akkoord. Toen waren we eruit.

Om de schoorsteen toch rokende te houden, is Kluun zijn eigen webshop gestart waar je gesigneerde exemplaren van zijn boeken kunt kopen.

Familieopstelling en alle andere Kluunboeken (DJ! Help ik heb mijn vrouw Zwanger gemaakt! – allemaal gesigneerd! – zijn…

Geplaatst door Raymond van de Klundert op Dinsdag 1 december 2020