Een van de items uit het boekenbezit van Remco Campert die eind november werden geveild bij Bubb Kuyper, is nu opgedoken bij het antiquariaat van De Slegte. De Poetry International Magic Box uit 1990, ‘het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen twintig dichters en twintig kunstenaars’, wordt in het Slegte-filiaal Amsterdam aangeboden voor 695 euro. 

De blauwlinnen doos, met twintig losse bladen met steeds een gedicht en een litho, bevat bijdragen van onder anderen Remco Campert/Lucebert, Neeltje Maria Min/Klaas Gubbels, Cees Nooteboom/Hans Wap, Leo Vroman/Geer Pouls en Bert Schierbeek/Ger Lataster. Alle litho’s zijn genummerd en gesigneerd door de kunstenaars.

Er werden 135 exemplaren van de Magic Box gemaakt. De doos uit de collectie van Remco Campert is ‘hier en daar iets verkleurd’, de ‘inhoud is als nieuw’. Bij Bubb Kuyper werd de opbrengst geschat op 300 à 500 euro, het item ging op de veiling voor 350 euro van de hand.

Het exemplaar draagt volgens De Slegte het nummer XVI. Dat maakt het overigens onzeker of het hetzelfde exemplaar is dat bij Bubb Kuyper werd geveild. In de onlineveilingcatalogus wordt verwezen naar een illustratie met het nummer XXXVI, maar de illustratie zelf is genummerd 26/135. Hierboven de bijdrage aan Magic Box van Klaas Gubbels.