Vroeger had je het geschenk tijdens de Spannende Boekenweken, nu heet het boekje het Zomerlezengeschenk. In 2021 wordt het geschreven door Jo Nesbø. Omdat de CPNB eigenaar is geworden van Hebban gaan ze daar de Week van het Spannende Boek promoten. De Week van het Spannende Boek is weer een onderdeel van de campagne Zomerlezen. Daarbij wordt ook weer de Linda ingezet voor leuke acties van uitgeverijen. Hebban ondersteunt als propagandakanaal van het CPNB natuurlijk ook Zomerlezen.

De titel van het Zomerlezengeschenk van Jo Nesbø, dat je tijdens de maand juni krijgt als je voor 15 euro aan boeken koopt is De jaloezieman:

Op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van vuil spel. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als De Jaloezieman, en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.
Nikos vliegt naar Kalymnos en ondervraagt Franz Schmid, de broer van de vermiste Julian. De mannen zijn naar het eiland gekomen om te klimmen, een sport waar de inspecteur zeer bekend mee is. Nikos raakt in de ban van het mysterie. Wat is er misgegaan tussen de broers? En waarom doet het hem zo sterk denken aan een duister geheim uit zijn eigen leven?

Een dolenthousiaste Jo Nesbø sprak de Nederlandse fans alvast toe: