Vorig jaar mocht Matthijs van Nieuwkerk nog een boekje met korte verhalen samenstellen voor de actie Zomerlezen van de CPNB. Zijn naam wordt niet meer genoemd bij de aankondiging van zijn opvolger: Anna Drijver. Drijver is ‘juist door de diversiteit aan dingen die ze doet, bekend bij een breed publiek en trekt ze op die manier nieuwe doelgroepen aan voor deze zomerse campagne die heel Nederland en Vlaanderen in de zomer aan het lezen krijgt.’

Drijver vind het enorme eer:

Het samenstellen van deze bundel is een enorme eer. Ik vind het geweldig om mensen deze reis door verschillende werelden aan te bieden. Ik hoop dat iedereen net zo verdwijnt in de verhalen en zich laat meeslepen door alle auteurs als ik.

Over de campagne Zomerlezen zegt de CPNB:

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones en Netflix reizen mee. Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen. Die vraagt mensen niet óf ze gaan lezen, maar wát ze gaan lezen: welk boek pak jij deze zomer? Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!