Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvingen in de talkshow Onder de vulkaan Dido Michielsen, Thom Hoffman en Ellen Deckwitz om te praten over ‘Ons Indië’.

Met haar eerste roman Lichter dan ik viel Dido Michielsen meteen in de prijzen. Ze kreeg de Nederlandse Boekhandelsprijs voor het verhaal van Isah, geïnspireerd op het leven van haar betovergrootmoeder en talloze andere Indonesische vrouwen. In het boek Een verborgen geschiedenis (winnaar van de Kleio Klasseprijs voor Beste Geschiedenisboek 2020) laat acteur en fotograaf Thom Hoffman met foto’s een alternatieve geschiedschrijving van de koloniale tijd in Nederlands-Indië zien. Bij het overlijden van haar Indische grootmoeder ontdekte Ellen Deckwitz dat ze de enige in haar familie is die haar levensverhaal te horen heeft gekregen. De dichtbundel Hogere natuurkunde – deels reisverhaal, deels mythe, deels getuigenis – is het resultaat van de talloze gesprekken die Deckwitz in de jaren daarna voerde met mensen van wie de wortels ook in voormalig Nederlands-Indië liggen.

Een vrijwillige bijdrage via een overboeking naar Stichting Square Web IBAN NL64 TRIO 0338 5697 23, o.v.v. ‘Onder de Vulkaan’ wordt op prijs gesteld.