Lange tijd schreef Anjet Daanje voor een klein publiek. Met De herinnerde soldaat, uitgegeven door Passage, braak ze door bij een groot publiek nadat het boek op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs kwam en daarna enorm werd geprezen in NRC Handelsblad. Passage bracht ook het eerdere werk, uitgegeven bij Thomas Rap, opnieuw uit als e-book.

En dankzij het succes van Daanje komt er ook weer een papieren uitgave van Gezel in marmer, een midprice-editie. In de aanbiedingsfolder staat dat het boek in samenwerking met Passage wordt uitgebracht, maar het logo van Pluim staat op het omslag.

Marie-José Klaver oordeelde positief over deze roman:

Het is een prachtige roman met een sublieme opbouw over steenharde kunst en mensen van vlees en bloed die de ene keer boterzacht zijn en dan weer koel en berekenend.