Vandaag is bekend geworden welke gasten aanschuiven in de eerste aflevering van Brommer op zee, het nieuwe VPRO-boekenprogramma, gepresenteerd door Ruth Joos en Wilfried de Jong.

De Vlaamse acteur Josse De Pauw zal worden geïnterviewd over zijn nieuwe autobiografische boek In open veld. Ook jong talent krijgt aandacht, want Sophie Lakmaker is de tweede gast. In de maand april staat haar roman De geschiedenis van mijn seksualiteit centraal in de online boekenclub van het boekenprogramma.

De kleine uitgever is in de eerste uitzending de winnaar: het boek van De Pauw wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts en Lakmaker zit bij Das Mag.

Ook is er nog een spannend item ingebouwd. In het persbericht staat:

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord.