De Jan Campert-prijs 2020 gaat naar Maud Vanhauwaert voor de bundel Het stad in mij (Das Mag). De Jan Campert-prijs is de prijs voor de beste poëziebundel.
De prijs bestaat uit een bedrag van € 6.000.

De jury:

Eerst pel je er de zongele kaft af. En dan start hij: de papieren rit door het labyrintenhoofd van Maud Vanhauwaert (…) Eerst leek het nochtans frivoliteit, al die kleurtjes en lettertypes, maar de oppervlakkigheid is schijn. Het boek Het stad in mij is het wonderlijke relaas van twee jaar stadsdichterschap in Antwerpen. Veel losse flarden – gedichten, performances, installaties, zelfs een spelbord – maar samen een schitterend vormgegeven verhaal van tot op het bot benutte poëtische vrijheid.

Ze schrijft de lezer aan, trekt je mee haar universum in, lijkt naast je te zitten om te bladeren en te vertellen. Zo is dit lijvige boek een zeldzaam levendige herinnering aan de twee jaren waarin ze haar dichterschap een nieuwe dimensie gaf. Een dichterschap dat zelfs op papier doordrongen is van een literaire en bovenal menselijke generositeit. Dit is een feest.

De uitreiking vond online plaats.

De jury bestond uit: Erica van Boven, Jeroen Dera, Arjen Fortuin, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit, Carl De Strycker en Sarah Vankersschaever.