Je zult maar de luxe hebben om wekelijks een column te mogen schrijven in een van de belangrijkste kranten van het land en daar ook nog goed voor betaald te krijgen. Peter Buwalda is een van de 153 columnisten van de Volkskrant, maar vandaag zat hij zonder onderwerp, dus ging zijn column over het niet kunnen schrijven van een column.

Het schijnt overigens niet te mogen, dit, schrijven over columns schrijven in columns. Aaf Brandt Corstius bijvoorbeeld, heeft dat als stelregel.

En zij is niet de enige columnist die Buwalda aanhaalt. Ook Remco Campert schreef over het niet kunnen schrijven van een column en als je die column over het niet kunnen schrijven van een column aanhaalt in je eigen column over het niet kunnen schrijven van een column, dan is zo’n column toch al vrij snel weer vol.

Lees de hele column hier.