Micha Wertheim, Ariejan Korteweg en Thomas Verbogt hebben het initiatief genomen om een aanmoedigingsprijs voor jonge talenten in het leven te roepen, al staat op de site Brandsalarm dat het juist geen prijs is. Brandsalarm wil het avontuurlijke en onderzoekende lezen bevorderen en de herinnering aan Wim Brands levend houden.

De winnaar van het Brandsalarm is een getalenteerd persoon die anderen ertoe verleidt zich aan dat avontuurlijke, onderzoekende lezen te wagen. Iemand die dus inspireert en uitdaagt en haar of zijn eigen weg gaat in het land der letteren. Dat kan in allerlei gedaanten gebeuren: blog, vlog, podcast, kroniek, literair café, festival, artikelen. De eerste Brandsalarmist wordt bekend gemaakt op donderdagavond 15 april 2021 in Theater MIMIK in Deventer, te volgen via een livestream. Meer informatie over die avond volgt. Houd deze website in de gaten.

Je kunt hier iemand of iets nomineren.

De jury van Brandsalarm wordt gevormd door Renée van Marissing, Daan Stoffelsen, Thomas Verbogt en Erik Lindner.