Hopelijk is het kijkcijferdieptepunt van Brommer op zee vorige week het keerpunt, want gisteren zat er na weken neergang eindelijk een stijging in de kijkcijfers. Nog niet spectaculair, want de cijfers bleven met 84.000 nog ver af van het door Matthijs van Nieuwkerk gestelde doel van een miljoen, maar elk positief nieuws is meegenomen. Van Nieuwkerk was zelf ook te zien in het boekenaanprijsrondje aan het begin van het programma. Daarin mocht een gedicht van Louise Glück, het cadeautje van koningin Maxima, voorlezen in het Engels.

De tafelgasten waren Marjolijn van Heemstra en Cees Nooteboom. Jeroen Olyslaegers zat in een schrijfhok en werd uitgedaagd om iets over Antwerpen te schrijven. Van Leonard Nolens werd het gedicht ‘Soeverein’ verfilmd. Als je op het filmpje hieronder naar links scrollt, dan kun je het hele programma terugzien.