Sinan Çankaya heeft met Mijn ontelbare identiteiten de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2021 gewonnen. Aan de prijs is een geldbedrag van €7.000 en een trofee ontworpen door Alma Teer (student Gerrit Rietveld Academie) verbonden. De Jan Hanlo Essayprijs Klein 2021 (€1.500 en trofee) voor het beste nog niet eerder gepubliceerde essay ging naar Münise Yavuz voor haar essay ‘De flat’.

De jury van de Jan Hanlo Essayprijs Groot bestond uit Lotfi El Hamidi, Arjen Fortuin, Jannah Loontjens en Manon Uphoff en Mirjam van Hengel (voorzitter). Ook genomineerd waren; Waagstukken van Charlotte Van den Broeck (Arbeiderspers), Zelfverwoestingsboek van Marian Donner (Das Mag), Dag nacht licht toch van Sytske Frederika van Koeveringe (De Bezige Bij) en Frictie van Miriam Rasch (De Bezige Bij).

Uit het juryrapport:

Çankaya koppelt zijn persoonlijke worsteling met identiteit aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, zonder zoetsappige pleidooien voor tolerantie en verdraagzaamheid, maar mét de broodnodige nuance in een gepolariseerd en soms giftig debat over de multiculturele samenleving. Daarbij ontziet hij zichzelf niet: hij toont zich kwaad, bloedeerlijk en onzeker, en zijn sprekende, persoonlijke voorbeelden missen nergens hun doel. Mijn ontelbare identiteiten is een essay dat er op elke bladzijde toe doet.