Zojuist laat uitgever AFdH weten dat A. L. Snijders is overleden:

Zojuist bereikte ons het droevige bericht dat onze auteur A.L. Snijders (Peter Müller) hedenochtend, 7 juni, plotseling is overleden. Wij zijn geschokt.

Peter Müller (Amsterdam, 1937) publiceerde bij onze uitgeverij twaalf bundels zeer korte verhalen en ander werk. AFdH Uitgevers is opgericht in 2006 om het werk van Snijders uit te kunnen geven. Zijn bundel Tat Tvam Asi verscheen in april van dit jaar.

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Ineke Swanevelt en zijn kinderen: Marcus, Matthijs, Pille, Gijs en Loïs

Snijders werkte jarenlang als docent Nederlands op een politieschool. Hij schreef als columnist voor Het Parool. Toen zijn columns geen aftrek meer vonden stuurde hij aan een selecte groep lezers die op zijn ‘graslijst’ stonden korte verhaaltjes. Die zkv’s (zeer korte verhalen) bleken zeer populair te zijn. Dankzij de speciaal voor hem opgerichte uitgeverij AFdH kreeg hij een tweede leven met schitterend uitgegeven bundels.

Snijders stuurde (via de uitgeverij) nog elke week een zkv naar zijn lezers. Ook gisteren kregen zijn abonnees nog een zkv, ‘Stoa’ was de titel van de laatste.

In 2010 werd aan A.L. Snijders de Constantijn Huygens-prijs toegekend voor zijn werk.