Ze had ‘superveel’ stemmen nodig en het was ook ‘superspannend’ wie er zou winnen en Margje Woodrow heeft dan ook super haar best gedaan om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen voor de prijs van de Jonge Jury. Om deze publieksprijs te beïnvloeden riep ze haar volgers op om zo vaak mogelijk te stemmen ‘het mag ook anoniem’. Haar volgers volgden het advies op. ‘Superlief, dankjewel.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Margje Woodrow (@margje_woodrow)

Stemmers die hun gegevens achterlieten konden een Fuji Film Instax-camera winnen, maar je kon inderdaad ook anoniem je stem uitbrengen. Woordrow heeft dus binnen de mogelijkheden die er waren geschapen door de organisatie geopereerd.

De genomineerde boeken lagen vooraf al onder vuur door een artikel van Yra van Dijk en Marie-José Klaver. Daar kwam na de prijs nog een nadere analyse van Fake trip, het winnende boek, overheen.

De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen, wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Passionate Bulkboek en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands Letterenfonds en Gemeente Rotterdam.