Roos Custers, medewerker van Tzum, heeft een nieuwe job: ze wordt uitgever bij Van Maaskant Haun. Vanmiddag stuurde Meta Gemert, eigenaar en oprichter van de uitgeverij, een persbericht rond:

Na het interview dat begin januari in de Volkskrant verscheen, waarin ik verzuchtte dat ik wel een assistent kon gebruiken, kreeg ik veel reacties. Ik vond het toen nog niet opportuun om iemand bij de uitgeverij te betrekken, omdat ik niet kon voorspellen of het goed zou blijven gaan. Voorspellen kan ik nog steeds niet, maar ik heb me de afgelopen weken wel laten meevoeren door mijn intuïtie. Ik ben dan ook heel blij dat ik jullie kan meedelen dat ik iemand heb gevonden, die mijn rechter- en linkerhand gaat zijn.

Roos Custers deed sinds de herfst van vorig jaar het redactie- en correctiewerk van de uitgeverij. Uit die plezierige samenwerking is nu een permanentere regeling ontstaan: Roos wordt mede-uitgever!

Roos studeerde Nederlands en deed de kunstacademie (Minerva) maar de liefde voor de letteren won het uiteindelijk van de kunst. Ze is al vele jaren werkzaam op het terrein van de literatuur: als redacteur bij diverse uitgeverijen, als docent op de Schrijversvakschool Groningen, als presentator van de Groningse talkshow ‘Onder de vulkaan’ en als auteur van het boekje Literaire Wandeling Groningen. Roos verheugt zich, net als ik, enorm op de samenwerking!