Roxane van Iperen is deze zomer te gast in VPRO Zomergasten. Eerder werd onthuld dat rijksbouwmeester Floris Alkemade de eerste Zomergast van 2021 is. Van Iperen over Zomergasten:

Mijn avond zal gaan over de strijd om macht: van de maffia en oorlog, tot de verhouding tussen politiek en bedrijfsleven of tussen man en vrouw. Maar ook: de mechanismen achter het vaststellen van goed en kwaad, schuld en onschuld, en hoe je mensen medeplichtig kan maken aan hun eigen onderdrukking. Toch is er altijd weer sprake van veerkracht. In kunst, in literatuur, in spot; in het vinden van een vorm om structuren af te breken en nieuwe te laten ontstaan.

Roxane van Iperen debuteerde met Schuim der aarde. Daarna volgde ’t Hooge Nest. Ze hield dit jaar de 4 mei-lezing.

De uitzending met Van Iperen is zondag 25 juli om 20.20 op NPO 2 te zien.