Willem die Madoc maakte van Nico Dros is het eerste boek dat na de zomer besproken zal worden in de Tzumcast. En je kunt er live bij zijn, want de Tzumcast wordt opgenomen tijdens het Podcastfestival locatie Groningen.

Het festival duurt een paar dagen, maar op donderdag 23 september kun je de Tzumcast in actie zien in het Forum Groningen tussen 17.00 en 18.00 uur.

De Tzumcast is een gezellige boekenclub waarin vier literatuurliefhebbers elke aflevering een nieuw Nederlands boek bespreken. De inhoud en stijl van het werk worden onder de loep genomen en voorzien van achtergronden en commentaar, dikwijls gepaard met vrolijk gekeuvel over aanverwante zaken. Uiteindelijk velt het viertal een streng doch rechtvaardig oordeel, waarbij het vaak uitdraait op een felle discussie tussen de vier bevlogen besprekers.

Op het Podcastfestival bespreken ze de roman Willem die Madoc maakte van Nico Dros: een wervelende avonturenroman over de donkere middeleeuwen, waarin de hoofdpersoon zich van kloosterling tot ridder ontpopt en uiteindelijk zelfs meerdere historische werken uit de Middelnederlandse literatuur opschrijft. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen of in discussie te gaan met het olijke viertal.