De Sybren Poletprijs 2021 is toegekend aan schrijver en kunstenaar Michael Tedja. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in het radioprogramma Kunststof op NPO Radio 1. Aan de prijs, bedoeld voor het oeuvre van een Nederlandstalige auteur die schrijft en werkt in de geest van Sybren Polet (1924-2015), is een geldbedrag van ‚ā¨ 35.000 verbonden. De jury, bestaande uit voorzitter Jos Joosten (hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen), Bart Vervaeck (hoogleraar literatuur en verhaaltheorie aan de KU Leuven), Marieke Winkler (universitair docent aan de Open Universiteit), Sofie Gielis (journalist, docent & onderzoeksco√∂rdinator FRAME) en Frank Keizer (dichter, essayist en criticus) over Tedja:

Michael Tedja is maker van een caleidoscopisch oeuvre, dat tal van denkbare grenzen verkent en overschrijdt en tegelijkertijd ook dat overschrijden weer kritisch analyseert

Dit jaar verscheen van Tedja Meta is haar naam. Eerder schreef hij de romans A.U.T.O.B.I.O.G.R.A.F.I.E. (2003), Hosselen (2009), Briljante man (2018) en de dichtbundels De Aquaholist (2005), Tot hier en verder (2013), Regen (2015) en Exclusief (2019)