Met de verzamelbundel De tachtigjarige vrede stijgt Kees van Kooten deze week naar de vierde plek in de Bestseller 60. Het mediaoffensief, kranten via Zoom – radio en televisie in persona, heeft gewerkt. Hij moet nog wel ex-koppelbaas, ex-cocaïnesnuiver, ex-psychiatrisch patiënt, ex-hotelier, ex-katholiek, ex-taxichauffeur Lex Kroon voor laten gaan, maar die had vorige week nog een opmerkelijke inbreng in het programma Veronica Inside, bijgestaan door Özcan Akyol en de kijkers van dat programma kopen alles wat aangeprezen wordt door de mensen aan tafel.

Een film met Sophia, de nieuwe roman van Herman Koch, zakt een beetje naar de 7e plek, maar Lale Gül stijgt weer twee plekken naar nummer 8 met Ik ga leven. Bergbeschrijver Paolo Cognetti komt met Het geluk van de wolf binnen op 12. Arnon Grunberg is in de vierde week met De dood in Taormina gezakt naar nummer 28.