Hans Bouman heeft een gedegen interview met Jonathan Franzen in de Volkskrant (‘Waarom wilde u dit boek schrijven?’) en dat interview wordt meteen gevolgd door een interview door Pjotr van Leneteren met Annet Schaap (‘Waarom wildeje dit boek schrijven?’). Daarna is er nog slechts ruimte voor een lange bespreking van het brievenboek van Roxanne van Iperen. In de thrillerrubriek worden twee boeken besproken en in de rubriek ‘Ook interessant, en wel hierom’ met ultrakorte besprekingen (180 woorden) komt fictie langs van Alexander Lernet-Holenia, Miguel Bonnefoy, Philippe Besson, Gilles van der Loo en Mariana Enriquez.

Ook NRC Handelsblad heeft een interview met Jonathan Franzen in de zaterdagkrant, maar in de boekenbijlage op vrijdag wordt in stevige recensies nieuw werk besproken van Fleur Jaeggy, Sara Mesa, het wat hybride boek Rekenen voor je leven van Edward van de Vendel, Ionica Smeets en Floor de Goede, én een autobiografische roman van Catherine Raven. Daarnaast is er nog aandacht voor Het Nederlandse liefdeslied in de middeleeuwen van Frank Willaert en kunnen we een interview lezen met dichteres Liesbeth Lagemaat (‘Hoe kwam u dit verhaal op het spoor?’).

Trouw interviewt Franzen niet maar laat Rob Schouten een ouderwetse recensie schrijven met een spoiler alert. Ook werk van Robert Menasse, Karl Ove Knausgård en Annejet van der Zijl wordt besproken. Een korte bespreking van een thriller en de kinderboekenpagina van BVas Maliepaard complementeren het geheel. Janita Monna interviewt deze week Radna Fabias over haar vertaling van Nobelprijswinnaar Louise Glück.