Wat begon als een welwillende polemiek tussen Jeroen Dera en Evi Aarens is na zes afleveringen ook alweer ten einde. Dera stopt ermee nadat Aarens in de vorige brief wat al te ongenuanceerd reageerde. Hij speculeert ook nog even op de figuur die achter het pseudoniem van de zogenaamd 21-jarige dichteres schuilgaat.

Zo blijkt bijna alle Wikipedia-informatie over jou afkomstig te zijn van ene Sonnettist, een pseudoniem waarachter duidelijk Bas Jongenelen schuilgaat – alle fiches op Bas! Maar er is ook een theorie die het zoekt in de kringen rond Het Liegend Konijn, tot de jonge Gentse alumnus Niels Vanwolleghem aan toe. Piet Gerbrandy kwam voorbij, Kees ’t Hart, Lieke Marsman nota bene, en – zoals gezegd – Ilja Leonard Pfeijffer. En dan zijn er nog enkele uitgevers, die fluisteren dat ze ‘uit betrouwbare bronnen’ hebben vernomen dat er ‘een b-dichter van middelbare leeftijd’ achter Evi Aarens schuilgaat – laat Obelix het maar niet horen.

Dera blijkt ook niet veel op te hebben met de kwaliteit van het werk van Aarens, blijkt uit de slotzin:

Eén laatste advies dan maar: onthul jezelf niet in een dreunende pil van 260 pagina’s maakwerk, want voor je het weet ben je voer voor de muizen.

Lees het hele stuk op Neerlandistiek.