Even de voorgeschiedenis. Zuid-Holland had (heeft?) een provinciedichter: Etwin Grootscholten. Grootscholten is ambtenaar bij de provincie Zuid-Holland en bedacht zelf die functie aldus Daniël Dee en Mark Boninsegna van de podcast De Rotterdamse school. Inmiddels is Etwin Grootscholten klaar als provinciedichter, al gaat dat nieuws aan het nieuws van de provincie voorbij, wellicht is er een nieuwe provinciedichter, maar ook daar kunnen we niets over vinden op de site van de provincie. In ieder geval is er een boek verschenen met de verzamelde provinciegedichten.

Het voorwoord is geschreven door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Jaap Smit schreef een gedicht bij wijze van voorwoord. Er was niemand die zei: ‘Dat kun je beter niet doen, Jaap.’

De mannen van De Rotterdamse school vonden er wat van:

De Commissaris van de Koning was not amused en vond het allemaal geleuter. En verwijderde vervolgens zijn tweet weer.