Het Grote Gebeuren, een groot literatuurfestival in Groningen op 12 februari, gaat niet door. Dat heeft de organisatie besloten.

We hadden ons zo verheugd op deze editie van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren. Er ligt een prachtig programma klaar en we stelden ons een Forum voor dat van de begane grond tot en met het dakterras gevuld zou zijn met verhalen, gedichten, podcasts, goede gesprekken en muziek. Met Johan Harstad en Tamsin Calidas en een hele rij mooie Nederlandse schrijvers, zoals Gerbrand Bakker, Maartje Wortel, Freek de Jonge, Esther Gerritsen, Özcan Akyol, Hanna Bervoets, Peter Buwalda en Gerda Blees.

De realiteit is anders. Omdat de coronabesmettingscijfers blijven stijgen en we je in een gezonde omgeving willen ontvangen, hebben we het moeilijke besluit genomen om Het Grote Gebeuren te annuleren. Eén ding is zeker: we gunnen onze bezoekers vooral een geweldig literatuurfeest. We willen dat ze inzichten, leesinspiratie, mooie woorden en wellicht een stapel boeken mee naar huis nemen. Daarom onderzoeken we hoe we iedereen binnenkort wél kunnen laten genieten van geweldige literatuur en mooie gesprekken. Daar over later meer. Hou onze website en socials in de gaten.