Als je als schrijver met je nieuwe boek te gast was in de dagelijkse talkshow De Wereld Draait Door, dan was je veelal verzekerd van een bestseller. Ook in het nieuwe zaterdagavondprogramma van Matthijs van Nieuwkerk, Matthijs gaat door, blijkt dit effect nog te bestaan.

Deze week komt namelijk het brievenboek van Gerard Reve, waarin zijn brieven aan Jef Rademakers zijn gebundeld, binnen op plek 27 van de Bestseller60. Op 22 januari mocht Rademakers in het programma van Van Nieuwkerk over dit brievenboek vertellen.

In dezelfde uitzending was Yvonne Keuls te gast, onder andere haar nieuwe roman Gemmetje Victoria kwam ter sprake. Haar roman komt deze week vanuit het nieuws weer binnen in de bestsellerlijst, op plek vijftien.

Het interviewboek van Eva Jinek (te gast op 15 januari) zakt deze week naar plaats vijf, maar kwam na de uitzending van Matthijs gaat door direct op de eerste plaats van de Bestseller60 terecht.

Het programma van Van Nieuwkerk trekt wekelijks meer dan een miljoen kijkers.