In de podcast Teun en Gijs vertellen alles van Teun van de Keuken en Gijs Groenteman komt Groenteman nog terug op de twitteraffaire die vorige week ontstond toen Jos Collignon, spotprenttekenaar van de Volkskrant, Volkskrantcolumniste Aaf Brandt Corstius afbeeldde als een soort hogepriesteres van het feminisme die klaar stond om Marc Overmars te ontmannen. Groenteman vond de tekening over zijn Aaf walgelijk. In de podcast van deze week evalueren Van de Keuken en Groenteman, beiden ook medewerkers van de Volkskrant, de affaire. Van de Keuken licht nog even toe wie Collignon is.

TvdK: Even voor de mensen die Jos Collignon niet kennen: hij is ook heel goed in het tekenen van joden met grote neuzen.
GG: Zeker, zeker. Elke keer als er iets met Israël speelt dan is hij altijd bereid om een heel stereotype, karikaturale joodse figuur te tekenen.
TvdK: En zelfs als het niet per se over Israël gaat, maar het is min of meer bekend dat het om een jood gaat dan zou die ook best een grote neus…
GG: Dan schrikt hij daar helemaal niet voor terug en altijd heel erg boos over dat antisemitisme altijd als argument wordt gebruikt om Israël te verdedigen enzovoorts, die Collignon hebben we het dus over.

Daarna bespreken de mannen de tekeningen en de technische capaciteiten van Collignon. Maar Collignon hoeft niet ontslagen te worden.

GG: Ik vind helemaal niet dat het verboden hoeft te worden. Ik vind helemaal niet dat hij om deze tekening ontslagen hoeft te worden bij de Volkskrant. Je zou duizend andere redenen kunnen verzinnen om het te doen, maar dat hoeft, dat is gewoon een redactionele keuze, daar wil ik me helemaal niet in mengen.

Beluister de hele podcast hier.

We zijn benieuwd naar de eerstvolgende bedrijfsborrel van de Volkskrant.