In het radioprogramma De Taalstaat is zojuist bekendgemaakt dat Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila de tweede genomineerde is op de shortlist van de Woutertje Pieterse Prijs. De komende vijf weken worden de andere vier genomineerden in het zonnetje gezet. Vorige week werd Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern al genomineerd. Schaduw van Toet wordt uitgegeven door Luitingh Sijthoff.

De jury schrijft over dit boek:

Schaduw van Toet brengt het Oude Egypte tot leven in een wervelend verhaal, waarin de bikkelharde strijd om macht in het land van de Nijl in een meeslepende stijl wordt neergezet, vanuit het vrouwelijke perspectief van de zus van de beroemde Toetanchamon. De illustraties van Djenné Fila en de liefdevolle vormgeving maken het boek tot een triomf van vertelkunst. Een boek dat iedereen die van spannende verhalen en geschiedenissen houdt om de vinger windt.

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.