In het radioprogramma De Taalstaat is zojuist bekendgemaakt dat Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern de eerste genomineerde is op de shortlist van de Woutertje Pieterse Prijs. De komende vijf weken worden de andere vijf genomineerden in het zonnetje gezet.

Een fabelachtig lees- en kijkboek voor alle leeftijden. Het is een ode aan de natuurwetenschappelijke expedities uit de vroegmoderne tijd, de wereld van Jonathan Swift en Charles Darwin waar in verre oorden nieuwe soorten van leven werden gevonden. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan.

Terra Ultima is uitgegeven door Lannoo.

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.