In zijn column in de Volkskrant van vandaag schrijft televisierecensent Alex Mazereeuw over het boekenprogramma Eus’ Boekenclub. Mazereeuw vindt de opzet van het boekenprogramma tijdens de Boekenweek geslaagd. Hij schrijft:

Özcan Akyol heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om de ontlezing tegen te gaan en literatuur weer ‘hot’ te maken. De bespreking van literatuur op tv is volgens de veelzijdige presentator te vaak een zaak van leven of dood. Eus wil juist begeesteren; mensen lekker maken. De derde aflevering van Eus’ Boekenclub liet zien op hoeveel manieren dat kan. Rapper Donnie had bijvoorbeeld voor het eerst ‘een boek gelezen met zijn oren’ (een luisterboek, zodat hij tegelijkertijd darts kon kijken). Het boek in kwestie was Een film met Sophia van Herman Koch, die tegenover Donnie en andere boekenclubgast Dione de Graaff zat om twee spreekbeurten over zijn eigen boek aan te horen.

Toch plaatst hij ook een kanttekening:

Woensdag begon de boekenclub net aan een interessante discussie over potentiële #MeToo-kwesties in Kochs boek, toen de muziek alweer aanzwengelde om naar een volgend item te gaan. Eeuwig zonde.

(…)

Alle ingrediënten voor een prettig, wekelijks terugkerend boekenprogramma zijn daarmee aanwezig, maar de Meussias heeft meer ademruimte nodig om zijn missie écht te volbrengen.

Lees de hele column hier. De aflevering van gisteren trok 299.000 kijkers, het hoogste aantal kijkers tot nu toe.