Het Tzum-nieuws van vandaag dat NBD Biblion de ontslagen recensenten weer in dienst zou nemen leverde veel reacties op. NBD Biblion-directeur Nina Nannini kon niet echt lachen om de grap. Binnen de kortste keren stond de volgende reactie onder het bericht:

Beste Coen, ik weet dat het 1 april is, maar dit is werkelijk onzin. Blijkbaar heb je je ten doel gesteld ons zo veel mogelijk door het slijk te halen. En zoveel mogelijk traffic te genereren, veel succes daarmee. Vriendelijke groet, Nina

Nou is het niet de bedoeling om mensen door het slijk te halen, maar we brengen slechts het nieuws uit een bron die bijna elke dag wel met een nieuwe blunder naar buiten kwam. Nieuws dat door andere media ook gretig werd overgenomen. Het fake-nieuws van vandaag bleek echter zo naadloos te passen in het rijtje nieuwsberichten over NBD Biblion dat sommige mensen, ondanks de opgepimpte infographic, het nieuws voor waar aannamen. Ook oud-recensenten van NBD Biblion bleek uit een latere reactie van Nina Nannini.

Ik had het geestig gevonden als er niet was doorgelinkt naar onze klantenservice. Er zijn mensen die ons gebeld hebben omdat ze graag weer willen bijdragen. Over de rest van de site heb ik geen mening.