In Antwerpen zijn vorige week de opnames gestart van de boekverfilming van WIL, een roman van Jeroen Olyslaegers. Op zijn Facebook-pagina maakt de schrijver bekend dat hij zelf ook een figurantenrolletje in de film krijgt.

Over de boekverfilming zegt Olyslaegers:

Als auteur kan een mens alleen maar gelukkig worden van het artistiek en organisatorisch talent dat zich hier aandient. Van bij het begin heb ik gevoeld dat de inhoud van dit grote project even belangrijk is als de vorm. Dit zijn mensen die niet alleen een spannende film voor een breed publiek willen maken, maar op basis van het onderwerp geloven dat het noodzakelijk is om dit nu te doen.

In de film zullen veel bekende acteurs een rol gaan vertolken, zoals Jan Decleir, Pierre Bokma en Karina Smulders. In het najaar van 2023 moet de film in bioscopen te zien zijn, na de bioscooprelease komt de film wereldwijd uit op Netflix.